Hangi Bitkiler Cilt Bakımı ve Kozmetik Amaçlarla Kullanılır?
Bazı bitkiler cilt bakımında mucizeler yaratabiliyor. Kırlangıç Otu, Sinir Otu, Bergamot Meyvesi, Lavanta, Adaçayı, Menekşe kozmetik amaçlarla kullanılabilen eşsiz bitkilerdendir. Herbirinin faydaları saymakla bitmez. Bu bitkilerin her biri farklı özellikleriyle cildimizin yenilenmesine, güzelleşmesine katkıda bulunuyor. Doğanın bize sunmuş olduğu bu mucizeler Anadolu'da binlerce yıldır kullanılıyor. Tensil Kozmetik olarak bu bitkilerin her birini farklı üretim metodu ve kombinasyonlarla cilt bakım ürünlerimizde değerlendiriyoruz. Formüllerimiz gücünü doğadan alıyor.
KIRLANGIÇ OTU
Kırlangıç Otu daha çok Türkiyenin batı bölgelerinde ve Avrupa coğrafyasında yaygın bir bitkidir. Hilaliye ve Temre otu olarak da bilinir. Mayıs aylarından sonbaharın sonlarına kadar yetişmektedir. Göz için çok faydalı olduğu düşünülür. Ancak en önemli özelliği kan temizleyici olmasıdır. Bu sayede hücre yenilenmesine katkıda bulunur. Aynı sebeple kanser hastaları tarafından sıkça tüketilir. Metabolizmayı hızlandırır. Deri kanserine karşı etkilidir. Bu özellikleriyle cilt rahatsızlıklarına birebirdir.
SİNİR OTU
Sinir otu daha çok Doğu Anadolu bölgesinde yaygın bir ottur ancak Marmara bölgesinde de çeşitlerine rastlanır. Gelişmesi için sulak alanlara ihtiyaç duyar. Halk arasında çıban otu, yara otu olarak da bilinir. Geleneksel olarak cilt problemlerine deva olarak kullanılagelmiştir. Günümüzde modern ilaç sektörü de bu mucizevi bitkiden yararlanmaktadır. Vücut direncini arttırıcı vitamin ve mineralleri bünyesinde barındırır. Halk arasında kullanılan isimlerden de anlaşılacağı gibi yaraların hızla iyileşmesi için ve çıban tedavisinde kullanılır. Antioksidan özellikleriyle vücuttaki toksinlerden kurtulmaya yardımcı olur.
BERGAMOT MEYVESİ
Bergamot Meyvesi bir tür narenciyedir ve ülkemizde Adana, Hatay, Mersin gibi narenciye yetiştiriciliğinin yaygın olduğu bölgelerde yetiştirilir. Bergamot meyvesinin kabuğundaki yağ parfüm ve kozmetik sektöründe çokça kullanılır. Birçok tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Antidepresan nitelik taşır. Vücdun toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Ağrı kesici özelliğiyle burkulmalara, kas ağrılarına iyi gelir. Dezenfektan ve antibiyotik kabiliyetleriyle derideki çatlakları, yaraları hızla iyileştirir.
LAVANTA
Lavanta güzel kokusunun yanı sıra tam bir sağlık kaynağıdır. Sinir sistemine olumlu etkisiyle antidepresan bir özellik taşır. Uykusuzluk ve sindirim sorununa iyi gelir. Saç diplerine uygulandığında kafa derisini yeniler. Barındırdığı vitamin ve mineraller ciltteki kızarıklıklara, lekelere, ve sivilcelere iyi gelir. Anti bakteriyel ve anti fungal özellikleri sayesinde uygulandığı yerlerdeki mantar ve bakteri kaynaklı problemlere deva olur. Küçük yanıklarda, böcek ısırıklarında, antiseptik ve antienflamatuar etkisi vardır.
ADAÇAYI
Adaçayı. Tam bir şifa deposudur.A,K,E,C,B3,B9,çinko,kalsiyum,potasyum,bakır mevcuttur. Güçlü bir antioksidandır zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Cilde çok faydalıdır. Akne tedavisinde kullanılır. Cilt gözeneklerini küçültür, cildi canlandırır. Bu sebeple aşırı terlemeyi azaltır. Sedef, mantar ve kaşıntı için kullanılır. Sivilceleri,akneleri azaltır. Adaçayı kanser hücrelerinin büyümesini baskılayabilir. Bu yüzden pek çok kanser türüne karşı etkili olduğu düşünülür.
MENEKŞE
Menekşe Anadolu'nun en sevilen bitkilerindendir. Faydaları saymakla bitmez. Menekşe terletir ve vücuttaki gözeneklerin açılmasını sağlar. Bu özelliğinden dolayı cilt temizliği ve bakımında çokça kullanılan bir bitkidir. Kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi vardır. Tahriş olmuş ciltleri yeniler kızarıklıkları giderir. Sivilceleri iyileştirir. Sedef, egzama, dermatit gibi hastalıklarda da kullanılır. Sulu temriyenin akıntısını keser